Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر مرجع ملی کنوانسیون تنوع زیستی کشور در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی از نمایندگان مجلس یازدهم خواست که به جای نگاه محلی و منطقه‌ای ، به محیط زیست و منابع طیبعی نگاهی ملی داشته باشند.

هادی کیادلیری در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه بیشتر نمایندگانی که تاکنون برسر کار بوده‌اند به‌جای نگاه ملی، نگاهی محلی و منطقه‌ای داشته‌اند،اظهارکرد: نمایندگان در بیشتر مواقع به‌دنبال حل مشکلات مردم منطقه خودشان هستند و گاهی قوانینی را وضع می‌کنند که کل کشور را تحت تاثیر قرار می‌دهد و آن را دچار دگرگونی و مشکل می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه مردم، طبیعت و نمایندگان مجلس نقش اساسی در انتخابات بازی می‌کنند،اظهارکرد: متاسفانه برخی از نمایندگان به‌خاطر وعده‌هایی که می‌دهند و نمی‌توانند عملی کنند، از جیب طبیعت خرج می‌کنند به عنوان مثال در مجلس شاهد اتفاق‌هایی نظیر واگذاری اراضی و معادن و تصویب قوانینی از این دست بوده‌ایم که دست متجاوزها را باز می‌گذارد و در نهایت مردم بومی متضرر می‌شوند.

رئیس سابق انجمن جنگلبانی ایران با اشاره به اینکه پتانسیل‌های زیادی برای نجات جنگل‌ها و کمک به این اکوسیستم‌ها داریم، اظهار کرد: یک پتانسیل فنی است که در بخش دانشگاه‌ها و تحقیقات مطرح است و دیگری پتانسیل‌های قانونی و سیاسی است. بعضی وقت‌ها هرچقدر کار فنی انجام شود و متخصصان در این زمینه کار و تلاش کنند اگر روی میز قانون‌گذاری بازنده باشند تلاش آنان بی‌نتیجه خواهد ماند.

این عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران در ادامه گفت: قانونگذار در واقع ریل‌گذاری و مسیر را مشخص می‌کند و از این طریق می‌تواند از انحرافات جلوگیری کند اما اگر اشتباه کند می‌تواند انحرافات بسیار زیادی را ایجاد کند بنابراین کار یک نماینده بسیار مهم است و ما در بخش جنگل‌ها هر فعالیتی را در چارچوب قوانین وضع شده انجام می‌دهیم  و خارج از آن کاری را نمی‌توانیم انجام دهیم به همین خاطر چگونگی و اساس وضع قوانین و نوع دیدگاهی که نمایندگان به طبیعت دارند در پایداری این سرزمین تاثیرگذار است.

کیادلیری با اشاره به اینکه نظارت بر اجرای قوانین، ایجاد عدالت و جلوگیری از انحرافات از وظایف نمایندگان مجلس است، اظهار کرد: با توجه به اینکه رفتار مردم یک جامعه را ضوابط هدایت می‌کنند، لازم است نمایندگان مجلس قوانین درستی را وضع کنند تا مردم در چارچوب قوانین عمل کنند.

دبیر مرجع ملی کنوانسیون تنوع زیستی کشور در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه یکی از مشکلات مداخلات برخی نمایندگان در زمینه‌های مختلف محیط زیست و جنگل‌هاست، اظهار کرد: گاهی اوقات در بخش منابع طبیعی مشکلات سیاسی بیش از خود مسائل طبیعی مطرح است. متاسفانه به دلیل مداخلات در انتصابات ممکن است افرادی که عهده‌دار سمت‌ها در حوزه منابع طبیعی می‌شوند کارشناس یا متخصص این حوزه نباشند و سفارشی منصوب شده باشند.

وی افزود: مشکل دیگر این است که منابع طبیعی در کمیسیون کشاورزی مجلس جایگاهی ندارد این درحالیست که منابع طبیعی زیرمجموعه جهاد کشاورزی است و کشاورزی خود عامل بزرگی در تخریب منابع طبیعی کشور است.

کیادلیری در ادامه گفت: تابه حال دیده نشده نمایندگان مجلس وزیر کشاورزی را برای تخریب جنگل‌ها مورد استیضاح قرار دهند در حالی‌که این مساله در بخش کشاورزی است اما سازمان حفاظت محیط زیست را مورد خطاب قرار می‌دهند، این وضعیت نشاندهنده نگاه سطحی برخی نمایندگان به منابع طبیعی است و این مساله متخصصان این حوزه را نگران می‌کند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان اینکه به دو دلیل در خصوص منابع طبیعی بسیار ضربه خوردیم، اظهار کرد:‌ نخست اینکه منابع طبیعی برای برخی مسئولان در اولویت نبوده است و آنان ارزش اقتصادی، کارکرد،‌ سرویس و خدماتی که این منابع می‌تواند داشته باشد را ارزش‌گذاری نکرده‌اند و آن را به عنوان یک منبع رایگان و مانند کارت اعتباری می‌دانند که هرچقدر بخواهند می‌توانند از آن خرج کنند.

رئیس سابق انجمن جنگلبانی ایران ادامه داد: دلیل دوم نیز این است که درگیر منابع و درآمد منابع نفتی بودیم و توجه و اهمیت لازم برای نگهداشت منابع طبیعی قائل نمی‌شدیم و در کنار این مساله مردمی که در داخل جنگل‌ها زندگی می‌کنند اصولا زندگی توسعه نیافته‌ای دارند و این عدم توسعه یافتگی‌ آنان را مجبور می‌کند تا به لحاظ معیشتی به جنگل‌ها وابسته شوند.

کیادلیری در پایان گفت: اکنون دو و سه برابر ظرفیت چرا در در جنگل‌های زاگرس، دام وجود دارد و مردم مستقیم زیر جنگل‌ها را شخم می‌زنند. در این شرایط نمایندگان مجلس باید در حل مشکلات این مردم بسیار تلاش و کمک کنند.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: انتخابات مجلس یازدهم نمایندگان مجلس وزارت جهاد کشاورزی انتخابات 98 نمایندگان مجلس منابع طبیعی محیط زیست جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۱۴۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقاط قوت و ضعف مجلس یازدهم/ «نظارت» در مجلس آینده تقویت شود

«مجتبی یوسفی» در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره اولویت‌های مهمی که باید در مجلس دوازدهم پیگیری شود، گفت: از آنجایی که در یک دهه گذشته حوزه اقتصاد مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است، باید مجالس و دولت‌های مختلف، اولویت اساسی خود را رفع مشکلات اقتصادی کشور بدانند.

وی بیان کرد: اولویت اصلی همه مسؤولان باید حل مشکلات اقتصادی مردم باشد، چرا که مردم نجیب ما در همه عرصه‌ها مانند انتخابات ثابت کرده‌اند که پشتیبان نظام جمهوری اسلامی ایران هستند.

عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: باید به اقتصاد، اشتغال و وضعیت معیشتی مردم توجه اساسی شود. متأسفانه رقابت نهادهای دولتی و شبه دولتی با بخش خصوصی باعث شده است که شاهد بهره‌وری پایین باشیم و از سوی دیگر سرمایه‌گذاران واقعی نتوانند آن طور که باید و شاید فعالیتی در حوزه‌های اقتصادی داشته باشد. برای مثال، می‌بینیم که انحصار در حوزه خودرو چه مشکلاتی را برای مردم و بخش صنعت کشور ایجاد کرده است.

اولویت اول ما باید حل مسائل اقتصادی باشد

نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: درست است که اولویت اول ما باید حل مسائل اقتصادی باشد، اما توجه به مسائل اجتماعی و نقش مردم در تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری‌ها هم باید مورد توجه جدی باشد.

منتخب مردم اهواز در مجلس دوازدهم در ادامه درباره نقاط ضعف مجلس یازدهم، یادآور شد: قطعاً مجلس یازدهم یکسری اشکالات داشت، اما نظام مسائل کشور را به خوبی شناخت و در آن ریل حرکت کرد. برای مثال، مجلس یازدهم قوانین اقتصادی خوبی به تصویب رساند و مصوبات خوبی در حمایت از اقشار مختلف جامعه داشت که می‌توان به مصوباتی چون رتبه‌بندی معلمان، همسان‌سازی حقوق بازنشستگان اشاره کرد. اصلاح قانون بانکداری و اصلاح نظام ارزی باید باز هم در دستورکار باشد و مجلس آینده هم باید به آن بپردازد.

زیرساخت‌های حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی فراهم نبود

یوسفی متذکر شد: البته در تصویب برخی از قوانین در مجلس یازدهم تعجیل شد؛ درست است که «حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی» پیشنهاد دولت بود، اما چون زیرساخت‌های این کار فراهم نبود نباید در مجلس به تصویب می‌رسید.

عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همچنین شاهد اطلاع رسانی ضعیف در مجلس یازدهم بودیم، به این معنا که بعضاً شاهد برخی حاشیه سازی‌ها برای این مجلس بودیم. همچنین برخی از مصوبات مجلس در این دوره و آثار آن به خوبی برای مردم تبیین نشد.

وی درباره این انتقاد به مجلس یازدهم که قوانین مهمی را تصویب کرد اما بر اجرای آن به خوبی نظارت نکرد، گفت: این مشکل مربوط به همه مجالس ما در ادوار مختلف است، البته مجلس یازدهم یک تفاوت اساسی با مجالس قبلی داشت و این بود که یک روز را برای نظارت بر عملکرد دولت و دستگاه‌های اجرایی تحت عنوان «سه‌شنبه‌های نظارتی» در نظر گرفت.

نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: البته به اعتقاد بنده باید دو روز در مجلس تحت عنوان روزهای نظارتی باشد. بر این اساس بهتر است که روزهای نظارتی در مجلس آینده توسعه پیدا کند و به صورت تخصصی موضوعات مختلف مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

کد خبر 6093076 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • آغاز به کار شورا‌های همیار طبیعت خراسان رضوی
  • تلنگری جامعه‌شناختی به بحران آب
  • نقاط قوت و ضعف مجلس یازدهم/ «نظارت» در مجلس آینده تقویت شود
  • رزمایش حفاظتی اطفای حریق در شاهرود اجرا شد
  • بازدید رایگان از موزه تاریخ طبیعی محیط زیست گیلان در روز ملی موزه‌ها
  • مجلس یازدهم نگاه ویژه‌ای به شهرداری‌ها و دهیاری‌ها داشت
  • داستان «غذا‌های پلاستیکی» در شبکه مستند
  • مجلس آینده نقاط قوت مجلس یازدهم را تقویت کند
  • همه سلایق سیاسی در مجلس دوازدهم حضور دارند
  • مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در شهرستان فلارد