Web Analytics Made Easy - Statcounter

منتخب مردم تهران گفت: امروز عرصه منابع طبیعی کشور بیش از گذشته نیازمند به حاکمیت قانون است و بر مبنای آینده نگری درست، باید به سمت سیاستگذاری جامع برای صیانت از محیط زیست حرکت کرد.

سمیعه رفیعی منتخب مردم تهران در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجواعلام کرد؛ توسط منتخبین مجلس یازدهم شورای اسلامی فراکسیون محیط زیست به منظور بررسی و پیگیری مسائل محیط زیست اعلام موجودیت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: یکی از اهداف این فراکسیون پیگیری و در دستور کار قرار گرفتن مسائل واقعی و نه فانتزی محیط زیست است، این فراکسیون در عملکرد خود از شعارزدگی و پرداختن به موضوعات غیر اولویت دار پرهیز خواهد کرد.

همچنین رفیعی با بیان اینکه حکمرانی مطلوب و محیط زیست مردم پایه، محور پیشرفت پایدار خواهد بود، افزود: امروز عرصه منابع طبیعی کشور بیش از گذشته نیازمند به حاکمیت قانون و بر مبنای آینده نگری درست، باید به سمت سیاستگذاری جامع برای صیانت از محیط زیست حرکت کرد.

وی تصریح کرد: هماهنگی نظام تقنینی با اصول محیط زیست ضامن مهم پیشرفت پایدار کشور خواهد بود، بر این اساس در مجلس آینده و با همراهی اعضاء فراکسیون محیط زیست به دنبال تحقق این امر مهم خواهیم بود و برای تداوم حیات و صیانت و حفاظت از محیط زیست کشور از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد.

رفیعی در پایان افزود: به دلیل جایگاه و اهمیت پرداخت به مسائل محیط زیست، منتخبین مجلس یازدهم فراکسیون محیط زیست را تشکیل داده اند و با شروع رسمی مجلس یازدهم شورای اسلامی پیگیر مطالبات حوزه محیط زیست و مشکلات این عرصه خواهند بود.

متن بیانیه به شرح زیر است:

بسمه تعالی

بیانیه اعلام موجودیت فراکسیون محیط زیست و منابع طبیعی منتخبین مجلس یازدهم  برای ما مسأله محیط زیست و حفظ منابع طبیعی، مسأل‌های تجمّلاتی و درجهی دو نیست؛ یک مسأله حیاتی است. در  تلاش ما برای توسعه کشور، اولویّت باید در این بخش باشد. (مقام معظم رهبری (دامت برکاته)) بی شک منابع طبیعی و محیط زیست غنی و مطلوب یکی از مهمترین بستر‌های تحقق گام دوم انقلاب اسلامی  بوده و از مهمترین مولفه‌های حکمرانی موفق به شمار می‌رود بطوریکه طبق اصل پنجاهم قانون اساسی جمهوری  اسلامی ایران، حیات رو به رشد نسل امروز و فردا در این بستر محقق خواهد شد؛ لذا حفاظت و حمایت از منابع  طبیعی که سرمایه ملی-اجتماعی محسوب می‌شود، باید به درستی جایگاه خود را در مختصات حکمرانی مطلوب  و الگو‌های تمدنی آتی خصوصاٌ تمدن نوین اسلامی بازیابی کرده و به درستی مورد بهره برداری پایدار قرار بگیرد. در حال حاضر محیط زیست و منابع طبیعی یکی از مهمترین ارکان اساسی قدرت ملی کشورهاست و در ساختار  و نظام حکومتی هرکشوری بیانگر پیشرفت آن کشور بوده و همواره مورد توجه بیشتر ملت‌ها و دولت‌ها قرار
می­گیرد.

 امروزه جهان به نحو فزاینده‌ای با دو رویکرد مهم برنامه ریزی آمایشی و حفظ محیط زیست در راستای تحقق  پایداری سرزمینی روبروست و مهمترین رکن در این برنامه ریزی ها، مجالس قانون گذاری به عنوان ریل گذار فعالیت‌های محیطزیستی می‌باشند. در سپهر قانونی جمهوری اسلامی ایران علاوه بر اصل مترقی پنجاه قانون اساسی، که هر گونه تخریب غیر قابل  جبران محیط زیست را ممنوع اعلام میکند، آن را مشمول حقوق عامه دانسته و نسبت به موضوعات متعدد  پیرامون حفاظت محیط زیست تأکید دارد و تخریب آن را تضییع حقوق انسان‌ها اعم از نسل حاضر و آتی میداند. اما علیرغم وجود قوانین بالادستی محکم و تأکیدات مهم مقام معظم رهبری برای حفاظت و صیانت از سرمایه‌های  طبیعی، متأسفانه در سالیان گذشته، شاهد غفلت‌های مختلفی در این حوزه بودهایم که آسیب‌های جدی آن را علاوه بر دولت، مردم نیز احساس کرده اند. نمونه بارز سیل‌های اخیر و وقوع گردوغبار‌ها و بروز سایر چالش‌ها از  این دست، به اولین مجلس گام دوم انقلاب اسلامی متذکر می‌شود که فرصت تکرار اشتباه را نداشته و باید به  مساله کلیدی حفظ محیط زیست بعنوان یکی از شاخص‌های اقتدار ملی اهتمام ورزد و با نگاه دقیق کارشناسی  و اندیشه صحیح از بروز خسارت‌های ناشی از تخریب آن جلوگیری نماید. در این مسیر با نصب العین قرار دادن  تاکیدات مقام معظم رهبری و سیاست‌های کلی محیط زیست و با تکیه بر توان تمدن سازان گام دوم انقلاب اسلامی و تجربیات کارآزمودگان متعهد گذشته طی تشکیل فراکسیون تخصصی محیط زیست، سعی می‌کنیم  ضمن تشخیص درست مسایل آینده کشور و پرهیز از هرنوع عملکرد سلیقه ای، در راستای تضمین پیشرفت پایدار  و همه جانبه جمهوری اسلامی ایران و تحقق تمدن نوین اسلامی، تمام همت خود را به کار ببندیم. امید آنکه مرضی رضای الهی قرار گرفته و در پیشگاه ملت عزیز ایران، سربلند باشیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مجلس فراکسیون محیط زیست نماینده تهران انتخابات محیط زیست حکمرانی منابع طبیعی فراکسیون محیط زیست مجلس یازدهم منابع طبیعی محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۷۵۵۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه سلایق سیاسی در مجلس دوازدهم حضور دارند

به گزارش خبرنگار مهر، «غلامحسین رضوانی» نماینده مجلس یازدهم و نامزد راه‌یافته به دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به وضعیت لیست انتخاباتی شورای ائتلاف (شانا) در دور اول اظهار کرد: خوشبختانه تعداد افرادی که از سرتاسر کشور در دور اول انتخاب شدند به حدی است که مجلس بعدی به موقع تشکیل خواهد شد. من یکی از کاندیدهای ائتلاف شانا و پایداری هستم و به عنوان یکی از اعضای شورای مرکزی پایداری، کاندیدای انتخابات شدم و به دور دوم راه یافتم؛ هر انتخابی که مردم کنند باید مورد تأیید بنده قرار بگیرد.

وی افزود: لیست ۳۰ نفر که مورد اتفاق نظر شانا و پایداری قرار گرفت، در راستای وحدت نیروهای انقلاب شکل گرفت؛ از ابتدا معتقد بودیم برای اینکه وحدت، محتوایی و عمیق باشد و خدای‌ناکرده شکلی نباشد، لازم است که گروه‌های انقلابی و طرفدار نظام جمهوری اسلامی که در مقاطع مختلف گاهی اصولگرا و ارزشی نامیده شدند، باید مراحلی را طی کنند تا به وحدت مورد نظر برسند.

این نامزد انتخابات مجلس دوازدهم گفت: حداقل وحدت، این است که یکدیگر را تخریب نکنند و در مرحله دوم، لازم و ضروری است برای اینکه وحدت آرمانی و عقیدتی باشد؛ راجع به معیارها و موازین اتفاق نظر شود و در مرحله بالاتر این است که در مصادیقی به اشتراک برسیم و به لیست سی نفره برسیم.

وی افزود: در همه مراحلی که مذاکراتی صورت گرفت سعی کردیم این چارچوب‌ها و مصادیق مورد نظر ما باشد و به این صورت نباشد که با آرمان‌گرایی افراطی، واقعیت‌ها را نادیده بگیرم. به هر حال این توافق حاصل و این لیست درست شد. ما نهایت سعی را کردیم به خصوص در مواضع سلبی تلاش شد در میان افراد لیست، کسانی نباشند که ضعف‌های عمده داشته باشند و ارزیابی من این است که در زمینه سلبی، توفیقات بزرگی داشتیم.

رضوانی در پاسخ به سوالی به مهم‌ترین موضوعات و اقدامات انجام گرفته در مجلس یازدهم اشاره کرد و گفت: در مجلس یازدهم ما توفیقاتی در زمینه تدوین قوانین مورد نیاز و در زمینه نظارت‌ها و همچنین در زمینه بعضی موارد که قانون داشتیم اما قانون به اندازه کافی مشکل‌گشا و رهگشا نبود، داشتیم.

وی افزود: مشخصاً قانون رفع تحریم‌های ظالمانه که به «قانون راهبردی» معروف شد و مورد تمجید و تأیید رهبر انقلاب قرار گرفت و فرمودند که این قانون، کشور را از تحیر درآورد. چون قبلاً کلی‌گویی‌هایی می‌شد اما وقتی به محتوا نگاه کردیم، تحریم‌ها نه تنها برداشته نشده بود بلکه چند برابر شد.

قانون راهبردی در مجلس یازدهم باعث شد کمتر در «چنبره فریب دشمن» قرار بگیریم

رضوانی تصریح کرد: خوشبختانه یکی از کارهای مهم مجلس یازدهم، تصویب همین قانون رفع تحریم‌های ظالمانه بود. الحمدالله ما ثمراتش را دیدیم اگرچه دشمن دست از دشمنی برنداشت اما حداقل این بود که ما کمتر در چنبره فریب دشمن قرار گرفتیم و به خواست خدا توانستیم این ترفندهای فریبکارانه دشمن را به حاشیه برانیم.

نامزد راه یافته به دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم اظهار کرد: در سایر موارد نیز قوانینی در مجلس یازدهم تصویب شد؛ مانند تسهیل مجوزهای کسب و کار، مالیات بر خانه‌های خالی، مالیات بر اتومبیل‌های لوکس و مالیات بر عایدی سرمایه از دیگر اقدامات مثبت بود.

رضوانی با اشاره به مهم‌ترین اولویت‌های مجلس دوازدهم اظهار کرد: معتقدم در مجلس آینده مهم‌ترین کار ما این است که به نظارت بر اجرای قوانین بپردازیم و با نظارت درست، مانع از تخطی از قوانین شویم و به موقع با ابزار نظارتی وارد شویم و مقرر کنیم آنگونه که گفته شده است، مجریان در راستای اجرای قوانین عمل کنند.

وی افزود: البته در این راستا باید توجه داشته باشیم که در مواردی به خصوص مبارزه با مفاسد اقتصادی که چند دهه مورد تاکید رهبر انقلاب است، مجلس آینده باید نقش ویژه ایفا کند؛ به گونه‌ای نباشد کسانی که مفسد اقتصادی یا مفسد سیاسی و مفسد عقیدتی و فرهنگی هستند، بتوانند به ارکان بالای نظام دستیابی داشته باشند.

رضوانی افزود: اگر هم کسانی قبلاً به این مسؤولیت‌ها راه یافته‌اند با نظارت درست، قانونی و با پافشاری بر موازین قانونی باید از مصادر امور برکنار شوند و جای آن‌ها، افراد صالح عهده‌دار مسؤولیت شوند. افرادی که دغدغه معیشت مردم را ندارند و بخواهند با انگ‌زدن به طرفداران معیشت مردم، آن‌ها را از صحنه خدمتگزاری برانند، نباید عهده‌دار مسؤولیت شوند.

همه سلایق سیاسی در مجلس دوازدهم حضور دارند

وی با اشاره به وضعیت آرایش سیاسی مجلس دوازدهم، گفت: مردم بسیار تعیین‌کننده هستند اما بعضی به دنبال این هستند که القا کنند مردم نقش ندارند و نقش مردم نادیده گرفته می‌شود؛ اگرچه در مجلس یازدهم همه طیف‌های سیاسی حضور داشتند اما بعضی از این طیف‌های سیاسی می‌گویند همیشه ما باید اکثریت را داشته باشیم و اگر نداشته باشند، وانمود می‌کنند که اصلاً حضور ندارند.

رضوانی اضافه کرد: خوشبختانه در همه مجالسی که ما داشتیم از جمله در همین مجلس یازدهم، همه سلایق سیاسی در آن حضور داشتند. بنابراین فضای مجلس دوازدهم از نظر اینکه کسانی در آن مدعی نخواهند شد که ما حضور نداریم، یک مقدار نسبت به مجلس فعلی، بهتر خواهد شد.

نامزد راه یافته به دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم گفت: همه سلایق سیاسی در مجلس دوازدهم حضور دارند و ما طبیعتاً انتظار داریم که گفت‌وگوهای درون مجلس، قوی‌تر و محکم‌تر و سازنده‌تر باشد و ان‌شاء الله از میان این گفت‌وگوها آنچه که برای مردم خیر و صلاح است، فراهم شود.

رضوانی در پاسخ به دیگر سوال مهر مبنی بر اینکه شما در مجلس دوازدهم، در کدام کمیسیون حضور خواهید داشت گفت: یا در کمیسیون برنامه و بودجه خواهم بود یا کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی.

نامزد راه یافته به دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم در پایان درباره به پویش رسانه‌ای با مهر انتخاب کنید، گفت: من معتقدم رسانه‌های خوبی که تعهد حرفه‌ای و انقلابی دارند و خجالت نمی‌کشند که بخواهند مثل همه جای دنیا از نظام مستقر در کشور دفاع کنند، بسیار داریم؛ آن مقداری که من با خبرگزاری مهر آشنا هستم، الحمدالله به صورت حرفه‌ای و متعهدانه با مسائل برخورد می‌کند و امیدوارم توفیقات شما به لحاظ حرفه‌ای، تعهد و نقش‌آفرینی بیشتر، روزافزون شود.

کد خبر 6087841 محمد مهاجرانی

دیگر خبرها

  • بازدید رایگان از موزه تاریخ طبیعی محیط زیست گیلان در روز ملی موزه‌ها
  • داستان «غذا‌های پلاستیکی» در شبکه مستند
  • اولویت مجلس آتی تعیین تکلیف لایحه عفاف و حجاب باشد
  • در مجلس آینده تضارب آرا وجود خواهد داشت
  • همه سلایق سیاسی در مجلس دوازدهم حضور دارند
  • عباسی: تضارب آرا در مجلس، طبیعی و لازم برای قانون‌گذاری بهتر است / وحدت در حل مشکلات و اقتدار نظام اولویت اصلی + فیلم
  • عباسی: : تضارب آرا در مجلس امری طبیعی و لازم برای قانون‌گذاری بهتر است/ وحدت در حل مشکلات مردم و اقتدار نظام اولویت اصلی مجلس است + فیلم
  • شکست مرز‌ها در مناطق چهارگانه محیط‌زیست
  • امیدواریم مجلس یازدهم یکی دو لایحه مهم را قبل از رفتن تصویب کند/ هیچ تنشی میان دولت و مجلس نیست
  • حفاظت از حیات وحش مناطق آزاد نیازمند اجرای قرق اختصاصی است